EKOTERAPIE - PŘÍČINY NEMOCÍ

23.02.2014 01:44

 

Ekoterapie – příčiny nemocí.

Vychází z vlivu negativních pocitů duše. Zdraví je pro nás nejdůležitější. Poznáme sedm druhů nejdůležitějších pocitů. Působící v nás a skrze nás, které naše zdraví poškozují. Každý si může ohlídat, aby některý z pocitů neovládl naší duši. Nevletěl do duše. Kradmo neubíral, nevzal mu zdraví. Které jsou tyto negativní pocity?

……závist, nenávist, křivda, zloba, lítost, strach, trápit se za druhé.

Pokud lidé některý z těchto pocitů vpustí do svého nitra, tak za všechny následky nesou zodpovědnost sami.  Již Sokrates hlásal, že tělo je pouze obal duše. Pokud onemocní duše, onemocní i tělo. Všech tisíc diagnóz, které známe, jsou ty, které vznikají, když se nabourá lidská duše.

Co je duše? Jak s ní spolupracujeme? Pokud duši chápeme způsobem, že s ní můžeme spolupracovat, dál se nedostaneme.

Naše duše sídlí v Solar Plexus (sluneční pleteň). Uprostřed, pod hrudní kostí. Není v člověku většího bohatství, jako je jeho duše. S duší je třeba být, postarat se o ni.  Pokud se o duši nestaráme, dochází k psychosomatickým chorobám. Což se již dnes připouští, i když velmi opatrně. Pro každého je nejdůležitější jeho zdraví. Každý kdo má víc jako 18 let, je nejdůležitějším člověkem v jeho životě on sám. Miluj sám sebe. Není v tom pýcha, nebo sobeckost.

Moudrý pověděl. „nechť myšlenka opustí místnost, ve které jsme“. V tu chvíli si uvědomíte, že máte tendenci věci řešit špatně. Bavit se o tom, co bylo, nebo předbíháte do budoucnosti……s tím, co bude když….vždy utíkáme dopředu, nebo dozadu. Pouze proto, že nechceme být teď. Utíkáme li spát, nejsme tady, jsou zde pouze vzpomínky. Když utíkáme dopředu, „tam ještě nejsme“. Tam je hypotéza. Ale pokud jsem zde, řeším současnost.  Vnímám stav sebe – duše. Když máme nepořádek v duši, nechceme řešit teď, neboť bychom museli zahrnout pocitově sebe a uvědomit si svůj duševní stav. Jsou to kroky, kterými se dostáváme k pravdě o sobě. Když se přinutíme tady a teď, zjistíme: jeden, druhý, třetí…..nevyřešený problém. Obecně nazývaným stres. Módní slovo, lidé se za něj chytají, vytvářejí antistresové programy. Přitom není možné zachraňovat člověka, pokud se on sám zachraňovat nechce. Nemluvě o tom, že stres je také vše zahrnující a nic neříkající slovo.

Vytváříme si vztah k sobě, abychom dohlédli na vstupní problém, který můžeme zvládnout a také do kterého můžeme vstoupit a nechat třeba na později. Tak se dostáváme k elementárnímu chápání sebe samého. Aby člověk měl motivaci, jak s tím zacházet, posléze posouvat dál. Jak se nebudeme starat, začne nám to přerůstat přes hlavu. Dušička se začne lámat. Začnou si to odnášet orgány.

Neexistuje zdravá duše a nemocné tělo, tak jak neexistuje nemocná duše a zdravé tělo.

Nejlépe jsou na tom lidi, kteří vnímají stav duše. Tedy vnímají pohodu i nepohodu. Když člověk nechce vnímat stav nepohody, nebo je příliš velká, musí dojít k něčemu, co ho posune do jiných zážitků.

 

Každý orgán kromě fyziologického poslání má i svou duchovní dimenzi.                                                                                                                                      Například žaludek a tlusté střevo, jsou kontrolované strachem. Objeví li se problém s tlustým střevem – hemeroidy, zácpy a jiné…. A kdo ví o meridiánech, které kontrolují nějaký sval, nebo svalovou skupinu dávají informaci dřív, než se orgán začne rozpadat. Ví, o čem hovoříme. Přes meridián tlustého střeva nás může bolet rameno. Půjdeme k lékaři, on vám odpoví, že je vše léty a píchne vám injekci.  Bolest vás opustí, což je řeč těla – potlačí projev těla a vznikne následný problém (podle pěti elementu, tlusté střevo vyživuje ledviny a jeho párový orgán močový měchýř).

Ledviny se energeticky oslabí kvůli neuspořádaným mezilidským vztahům. Nejde vždy o to, zda jste s někým pohádaný. Jde o to, koho si nosíte v sobě. Koho nemůžete zpracovat, kdo vám vadí. Nevyrovnaný mezilidský vztah, vede k vnitřní agresi, to vede k nadprodukci adrenalinu a ten se usazuje v ledvinách. Z toho se vytváří ledvinové kameny. Pokračuje přes meridián ledvin – opuchají prsty, nebo je problém s dýcháním, bolest za hrudní kosti.

Co je chřipka? Jsou to neuspořádané ledviny a do nich se vkradl bacil. Za normálních okolností, jsme schopni zpracovat kde co, ale v momentě, kdy je něco neuspořádaného, stačí jakýkoliv závan, malý pomět a máme chřipku.

Po ledvinách následuje močový měchýř. Dráha močového měchýře začíná mezi očima, jde přes hlavu, tam se rozchází, kontroluje zádové vzpřimovače a točí se. Zdvojená dráha se zbíhá pod kolenem a končí pod malíčkem na noze. Celá páteř je problémem s močovým měchýřem. Jeden problém ze sta je problémem s pátery. Jinak je to záležitost svalstva páteře. Které na základě toho, že přes páteř prochází dráhy močového měchýře a které paralyzují tyto svaly, nám znemožňují pohyb /hexesňus, ústřel/. Je to záležitost svalstva. Záda nebolí. Jsou to omyly, které medicína produkuje, aby nemusel akceptovat energetické souvislosti v těle. Jiné je, jak jsou polámané ploténky, jak je velký nedostatek vápníku, vydření, nebo vzniká Bechtěrev. To jsou výjimky.

Už jen to, že začínáme mít rýmu a já prochladl. Podstatné je to, že mi teče z nosu, něco nebo někdo jsem někde nezvládl. Scvrkli se mi ledviny. Já bych měl hledat, co kde mám nevyřešené a tím se vyřeší problém s rýmou. Toto je hledání cesty k sobě.  Jak se rozběhnou ledviny a močový měchýř, u žen gynekologické problémy, u mužů problémy s prostatou. Toto je také jedna z dvou příčin neplodnosti. Problém prostaty může například spočívat v tom, že jsou neshody s člověkem, například s jeho ženou. Neumí se domluvit, stále ho to štve, tak se projeví.

 K duši ( Solar Plexu) patří 6 základních orgánu. Žlučník, játra, slinivka, slezina, žaludek, nadledvinky. Když duše začne strádat, orgán jeden za druhým začne vypovídat službu, nebo zhoršují svou aktivitu. Žlučník a játra jsou, takzvaně lapači všech problému. Trápí vás někdo, naštval vás někdo, nemůžete někomu něco odpustit? Půjčil jste někomu peníze a nevrátil? Chce si někdo půjčit peníze a nechcete mu půjčit? Kouše vás žlučník, protože jste se dostali do stavu napětí.

Žlučník je sice na prvé straně, ale dráha žlučníku začíná na vnějším očním koutku, dál jde přes hlavu. Proto jsou migrénové stavy, bolí hlava – to je žlučník. Budíte se v noci? Mezi 11 a 1 hodinou v noci je jeho aktivita největší, proto se budíme. Kdo má ráno pocit, že vidí hůř je to proto, že usíná s nějakým problémem.  Trvá to nějaké dvě hodiny, než se rozkouká.  Je to již na hraně, jak člověk funguje – jako bez brýlí, ale žlučník upozorňuje, že se začíná trápit a je v nás problém, který nemáme vyřešený.

Dráha žlučníku vychází ze spodiny lebeční a kontroluje nám šíjové svalstvo. To čemu se říká krční páteř, tak s krční páteři nemá nic společného. Jde o šíjové svalstvo. Ztuhne to – žlučník volá o pomoc. Kdo má vyoperovaný žlučník, nevyřešil vůbec nic, neboť energetické dráhy žlučníku zůstávají do konce života. Žlučniková dráha prochází ramenem, kontroluje mezižebrove svalstvo, bederní klouby, kolena.

Problém s bederními klouby je jednoznačně žlučník. O kolena kromě žlučníku se dělí játra a slezina. Když se dělají totální endoprotézy, určitě není třeba tolik. To že kloub bolí, není záležitost odoperovaného kloubu, jsou to bolesti všeho kolem.

Nedá se řešit před problémem. Jak ho nebudeme řešit, pokud ho nepojmenujeme, tak n se nezruší. Křivda cvičí s každým třetím. Lítost je nejzrádnější pocit., který existuje. Všechny ostatní pocity se dají člověku vymluvit. Okolo lítostivého člověka se chodí jako okolo malomocného, aby se o něj někdo neotřel. Neboť on je lítostivý a z lítosti je nejvíc rakoviny.

Strach je pocit, který nemá žádnou hodnotu. Trápit se pro jiného je nesmysl, protože my můžeme pomoci jinému, ale trápit se nemá význam. Problém, který vnímáme, s námi cvičí. My příčinu najdeme, protože chceme najít a pojmenujeme křivdou, problém se vyřeší. Křivda – on nám sice neublížil, ale zastřelit ho nemůžeme, ani přejet autem, ani mu nebudeme schopni odpustit. Bez odpuštění, není uzdravení. To není problém onoho člověka ale váš problém. Neumíme odpustit, jsme v nepohodě v pocitu ukřivdění.  Bez odpuštění není uzdravení. Je třeba si dát dohromady, co nás rozhodilo. Co mě trápí a dát tomu název. Pojmenovaný problém přestává být problémem. Pojmenováním problému se dostáváme v 90% zpět do pohody. Jsou ale lidé, kteří prošli v životě všeličím, ale nepoučili se. Chodí po připínáčcích, přitom je rozhazují dále a stěžují si, jaký mají těžký život.  Musíme jít do pojmenování elementárních příčin našich nešťastných pocitů.

Játra je největší tkáň v těle. Pokud se nedostává dostatek energie, už je to vážné a startuje další problém – plíce, srdeční obal. Proto jsou časté noční úmrtí (mezi 1:00 a 3.00 hodinou v noci má játra největší aktivitu.) když játra pracuje a nemá dost energie, lidé mívají v noci křeče, probouzejí se, nebo jim je nevolno, nebo játra, vezme energii ze srdce a srdce se zastaví. Skrze játra prochází vše. Každý z nás má nasbíráno spousty nešťastných záležitosti a proto si musíme „ošetřovat“ destruktivní pocity.

Přes játra jde lítost, úzkost, strach, ale také zloba, křivdy a játra se stará i o nízký krevní tlak. Ledviny tvoří vysoký krevní tlak játra nízký krevní tlak. Ve spojitosti s jatrou se projevuje nedostatek hořčíku, (modřiny), a pokud je nedostatek železa dochází k chudokrevnosti. Špatně se přenáší kyslík do mozku a toho pramení únava.

Únavový syndrom je záležitosti nedostatečnosti funkčnosti ledvin. Nejhorší na tom je, že játra nebolí. Jiné orgány upozorní na sebe bolestí. Játra nikdy. Může se pouze nadouvat.  Mezi tím pokazí cokoliv, protože játra pokud správně nefunguje, tak. Zhoršuje se metabolismus, způsobuje plynatost, meteorismus, bublaní v těle, sklony k průjmům, nechutenství. (v pudu sebezáchovy má nadprodukci šťáv v žaludku, ten odmítá stravu.) až po nedostatečné čištění tkáni, nedostatečný krevní tlak, proto se nečistí tkanivo. Hrozí, že Lymfa, která je vytlačována s vlásečnic krevního systému do tkaniva, se někde zastaví, vznikne lymfatický uzlík, je z toho nádor.

Glaukomické změny na očích – zákaly. Opět původcem játra. Skvrny – mluví se nich jako stařecké skvrny.  Není závislosti na věku, ale na stavu duše. Proč se přisuzuje starší generaci ? Rodiče si mysleli, pokud dají dětem vše dočkají se vděčnosti – dle obrazu svého. Hrubý omyl, sebeklam. Je to záležitost trápeni se, strádáni….atd.

Slezina a slinivka. Slezina je orgán, o kterém se ještě před takovými deseti letech, hovořilo, jako docela zbytečném. Když se nevědělo kde se chytit problému s krví, tak se slezina vyoperovala. Slezina je odstředivkou právě dotyčných lymfatických nečistot. (lymfa je tělová míza, tekutina bělavé barvy.)

Když se lymfa uvolňuje v krvi a je tlačená skrze svalová vlákna, nabaluje na sebe tuky, cukry, a jiné..na druhé straně jsou to vlásečnice žilního systému, které vše do sebe naberou.  Přejde vše přes slezinu.  Slezina vytáhne, zpracuje, pročistí. Pokud slezina začne chátrat, důsledky jsou zřetelné, neboť z krevního řečiště se stala stoka. Poškození sleziny nastává pocit osamělosti.  Bolí od toho kolena z vnitřní strany. Pociťujeme při chůzi z kopce nebo ze schodu. Jakmile nás bolí kolena do kopce, jedná se o játra a žlučník.

Pokud vám vyvstane, táto situace, položte si otázku. Kdo mi chybí, schází, proč se trápím ….? Opět se podíváme do svého nitra. Uvědomte si, že opětovně v sobě vytvářím nějaký nepořádek, který je mým produktem a vůbec nic z toho není. Vše je pouze náš výplod myšlenek. Celé prožívání je v srdci.

Jak si zde vytvořím těžký pocit lítosti, křivd, tak je život jedno velké slzavé údolí, Udělejme si pořádek v sobě, abychom se zbavili nepořádku a v těchto intencích – odezvách, je i vnější pohoda.  Nemluvě o tom, že co a čím jsme, to vyzařujeme. Pokud jsme v pohodě, táto pohoda z nás vyzařuje a takové lidi i potkáváme. Setkáváme se – rovný rovného si hledá.

Pojem stařecká cukrovka. Není pravdou, je to jen proto, že ve vyšším věku je vše nejtěžší. Děti odešli a nechali nás tak. Toto neštěstí v podstatě oslovuje slinivku. Slinivka se nerozpadne z žádného jiného důvodu jako z vnitřního neštěstí. Pokud to není příliš dramatické, zůstane vše pouze při – slinivce. Ale jakmile dramatické situace jsou velké, nezvládnutelné, tak je z toho rakovina. Začne chaotický vývoj buněk, to je ale další věc.

Nikdo nemocný si nezasloužil slitování.  Nemocnému máme pomoci, ne litovat. Je to jako když se kolega opije v hospodě a my nad ním budeme plakat. Nebudeme, odsoudíme ho. Velmi rychle. Je třeba se na svět dívat střízlivě. Proto hledáme cestu k sobě. Rozpouštějme v sobě vnitřní tenze. Komu to nejde, tak se snažte najít si někoho na komunikaci, je třeba najít nějaký způsob, nelze jít neustále stejným směrem.

Nadledvinky. Jde o nejcitlivější orgán endokrinního systému. Vyrábí šedesát látek. Patří zde všechny antialergény.  Díky funkčnosti nadledvinek, nebudou mít děti alergii, ani my. Nebude vitiligo, padaní vlasu, AIDS, SARS, a jiné…Máme v sobě vše. Nadledvinky začnou vynechávat i v případě s problémy s játry a žlučníkem. Tím se nabourá základní hormonální funkce, feromonu a jiné. Začínáme ztrácet náladu. Přes „pořádek“, který se vás odehrává, se přestávají produkovat hormony „zodpovědné“ za naši náladu.

Zamyslet se sám nad sebou, je již velký start pro člověka. Chtít začat řešit můj vztah. Už jen připouštěním si věci, které nemůžu změnit.

Připomínám Františka s Asisi, který promlouval:…  Bože, dej mi pokojnou mysl, Abych přijal věci, změnit nemohu. Dej mi sílu, abych změnil věci, které změnit můžu. A dej mi moudrost, abych rozlišil jedno od druhého.

Když máte nějakou zlou myšlenku, zapomeňte na ni. Ale už ji máte v hlavě a pracuje ve vás.  Pokuste se na papír napsat jakýkoliv negativní problém. Už tímto krokem se zříkáte tohoto problému.  Je to vaše cesta, jak začít se sebou pracovat. Jeden z prvních kroků.

Srdce, Srdcový obal, plíce (4. čakra). Skutečný problém se srdcem nebývá až tak častý. Více méně jde o okolí. Perikard – osrdečník, se spojeny se stavy úzkosti. A lidé jej přenášejí na srdce. Jde o nevědomosti a ochotě si něco přiznat. Místo toho, aby si člověk řekl, (který trošku něco ví – tuší) aha – píchá mne u srdíčka, znamení upozornění.  Něco mi nevychází. Moudrý řekne: důvodem je zítřejší událostní setkání, do kterého se mi nechce a mám z něj obavy, strach. Jakmile si přizná svůj pocit a postoj, verbalizuje se a uvolní pocity napětí působené strachem. Osrdečník není nebezpečný z hlediska zdravotního stavu, ale z hlediska psychického dopadu.  Verbalizovaný problém, přestává být problémem. Co se ale stane – lidé začnou mít strach, čímž si umocní úzkosti. V nejlepším případě dojdeme k angíně pektoris. Popřípadě se člověk ocitne v chorobném rozběhnutí jiného orgánu. Od osrdečníku nás může bolet ruka, nebo ženské prs z boční strany. Pokud jde „neštěstí“ u žen, v místech dráhy osrdečníku se dělají uzliny. Uzliny se vytváří až po strachu.

Plíce – jsou párový orgán, k němuž jsou spojeny energeticky střeva. Každý plicní problém je ve spojitosti se strachem. Můžeme říct, dobře, když jde nějaká infekce, co nadělám. Pokud je člověk v pohodě, nic nevadí. Vše čeká pouze na naši nepřipravenost. Budeme li v pohodě, můžeme chodit v mraze s krátkým rukávem, neonemocníme.

KDYŽ MÁM V POŘÁDKU DUŠI, MÁM FUNKČNÍ JÁTRA.                                                                                                                                                                 KDYŽ MÁM DOBRÉ JÁTRA, MÁM DOBRÝ KREVNÍ TLAK.                                                                                                                                                                       KDYŽ MÁM DOBRÝ KREVNÍ TLAK, MÁM DOSTATEK ŽELEZA, DOBŘE MI FUNGUJE MOZEK

Když dostatečně funguje mozek, funguje i termoregulační centrum.

Je zapotřebí si uvědomit, že je zde souvislost s energetickými dráhami. Například ruka – je spojená s energetickými dráhami srdce, osrdečníku, plic, tenkého a hrubého střeva. – těchto pět dráh si ruku rozebralo. Přetížíme li ruku, je zapotřebí vědět, že každý natažený, přetížený sval se upraví do čtyřiceti osmi hodin.  Následující posléze signalizuje problém. Skrze tyto místa se hlásí některá z energetických dráp. Vrzaní kloubu signalizuje zkracování šlach, zmenšuje se vůle pro ohybnost kloubů. Jde sice o fyziologickou záležitost, ale začíná přes některý z orgánu, jinak by se šlachy nekrátily. Nosíme problém v sobě. Když se vše přebere, šlachy se uvolní a kloub bude chodit dobře. Vydřenost kloubu a jejich vysychání svědčí o nepořádku v těle. Nadledvinky se starají o kloubní vazivo.

Křížová oblast – je oblast větru a chladu. Ukazuje, jak prochází dráha močového měchýře.  Dráha kličkuje v křížové oblasti. Proto se nazývá větrem a chladu. Jde o nejvýraznější prostor pro zvýraznění močového měchýře. Před močovým měchýřem se nachází ledviny a to jsou -  mezilidské vztahy. My se trápíme s mezilidskými vztahy, že lidé s námi špatně a zle jednají. Nebereme je takové, jací jsou. Problém lidí. Ekoterapie pracuje na vytváření vnitřní svobody. Osvobození se, od představ a pout svázanosti s emocemi ve vztazích okolí i doma. Vnitřní svoboda je podstatná.

Kdo má vnitřní svobodu, dává svobodu všem. Kdo ji nemá, bere druhým.

Loket – je kontrolovaný tlustým střevem. Tenisový loket, o kterém se často mluví, je záležitosti tenkého střeva. Vesměs se provádějí obklady, obstřiky, ale mezi tím, že se zhoršuje vylučování vápníku v tenkém střevě a dochází k nedostatku živin, nikdo nesleduje. Kdybychom ovládali tuto skutečnost a souvislosti, nebudeme řešit samotný loket, ale budeme pátrat po příčině strachu, který poškozuje a ochromuje tenké střevo. Nebylo by tolik nebezpečí tvorby osteoporózy. Při vzniku osteoporózy se jedná zejména o disharmonii tenkého střeva. Ve spojitosti s pocity úzkosti.

Zjistíme, že do rakoviny, se nikdo „neprosmál“, ale každý „protrápil“

Nehybné zápěstí signál – plíce

Štítná žláza, jako problém zřídkavý až neuvěřitelné. Co považujeme za problém se štítnou žlázou, jde o strach. Jakoby zhmotnění problému žaludku. Žaludek – to je strach. Asi takto – strach se projeví svíráním žaludku. Žaludek má vliv dále na jiné orgány. Strach svírá hrdlo. (strachem se mi sevřelo hrdlo).

Exemy – játra. Při vyšetření je zbytečné přijít s dítětem, neboť na vině je matka.

Lupenka – kombinaci jater a tlustého střeva. Jedná se o intoxikace organismu, skrze nabouraní tlustého střeva. Nečistoty odchází do krve dále se derou na povrch.

Horkost v ústech – nadprodukce jaterních a žaludečních šťáv. Pálení žáhy. (2 lžičky hořčice, přehltnout. Hořčice se spojí s kyselinami a je nám dobře). Existuje spousta přípravků, ale nanejvýše stupni stojí komunikace o pocitech. Lidé se mezi sebou baví o jiných lidech, věcech, situacích. To je o ničem. Vyvstalé pocity, nevyřeší mé nitro. Máme se bavit o pocitu s lidí, o pocitu s věcí, o pocitu ze situací. Pocit je přetavená vnější realita naší duše. Když o pocitech, v podstatě dostáváme ze sebe nánosy, vytvořené naším přijímáním vnějšího okolního světa. Jak si najdeme protějšek, s kterým se dá hovořit o svých pocitech, dostáváme se z hrubých současných věcí a okolností, až věcem, na které postupem času zapomínáme, neuvědomujeme, za jiných okolnosti si na ně nevzpomeneme. Avšak tím, že pracujeme s pocity, jsme schopni ze sebe vytáhnout věci, o kterých nyní budu hovořit.

 

Proč jsme natolik citliví a vnímaví, že přijímáme tyto věci tak, že na nás mají vliv a přitom v podstatě o nic nejde?

Narodili jsme se s dostatečnou citlivostí k sobě, vztahu k okolí a také ve vztahu okolí k nám. Když tyto vztahy nezvládáme, je to z důvodu naši vyšší citlivosti, s kterou jsme se narodili. Za nárůst naši citlivosti může některý z našich rodičů, který se na nás zavěsil. Hovoří se o zavěšení se duše na duši. Tím, že se duše ve společnosti necítí, nepracuje s ní. Mluví se pouze jen všeobecně o psychice, což je o ničem. Moudři rodiče se na děti nezavěsí.  Moudři se sice můžou zavěsit, ale v osmnácti letech s těžkým srdcem propouští.

Nemoudří rodiče lpí a visí na svých dětech celý život. Tím sobě vytváří nepořádek v duši a dětem dávají za úkol očištění duše na zemi. Když je na nás zavěšený některý z našich rodičů, tak nám z 100% bere 40% hned ze startu, což je takřka polovina naši síly. S 605 se dá žít. Pokud se, ale vyskytne problém, propadáme, saháme do rezerv, dochází k druhotnému rozpadu osobnosti a už to začíná……

Neukončená rodičovská láska přechází v lásku patologickou a lásku vražednou. Když si sebou někoho nesu, má citlivost je o hodně vyšší a já posléze vztahy nezvládám. Právě kvůli tomu se plní žlučník kameny, nebo více, hektičtěji prožívám věci, které u jiného člověka přejdou a nedělají škody. Někteří muži se kvůli tomu nežení, žena neprovdá, utíká se do alkoholu, drog, skáče z mostu. Rodiče své dítě nepropustili. Dívka se v určitém období dostává do fáze, nezvládnutí života. Je jedno zda se jedná žijícího či nežijícího rodiče. Vazba nekončí úmrtím.

Dítě vždy poškodí matka během těhotenství. Jinak poškozené dítě nevzniká. Všechny mozkové obrny, dysfunkce, hledejme pravou příčinu – ona se najde, matka se potřebuje osvobodit. Když se to nepojmenuje, celý život žije v neštěstí, proč právě ona má poškozené dítě.

Je to nerozum, že nepropouštějí své děti. Může jít o záležitost několika generací. Namísto, aby se dívali na sebe, otočili se na své děti. Tyto děti nemají šanci si najít pohodového člověka. Nebo si hledají stejně „postiženého“, někoho, kdo si nese břemeno. Tak dochází k degeneraci rodu.

Děti mají do života rodičů přijít a odejít. Dítě je často kompenzátor vztahu. Muž odchází za mladší a žena dostává rakovinu. Kdy my sami začneme rozumně se sebou zacházet, začneme vytvářet vztah k sobě, který je předurčující k zbytku našeho života. Pořádek v nás nikdo neudělá. Je zapotřebí zvolit metodu, něco za čím jdu. Jde o jakousi cestu sebepoznání, nebo psychického uvolnění napětí, abychom se opravdu mohli nad sebou zamyslet a řešit svůj život.

Pocity lítosti, křivd a strachu, které si nosíme, si lidé také přinášejí sebou. Přinášíme si je z období nevědomí, z našeho prenatálního vývoje, nebo z raného dětství do 9let. Kdybychom si tyto pocity nepřinesli, dnes je neprožíváme., nebo bychom je v racionálním životě nezískali. Situace v životě v nás jen probouzí tyto archetypální zážitky a my je neumíme řešit….

Dnešní strach je dnešním strachem.

Dnešní strach může být probuzený strach například z 5. Měsíce těhotenství vaši matky. Když si člověk přinese tyto pocity a nenese si „přisátého rodiče…. Vše je OK. Avšak pokud neseme dotyčného rodiče na zádech a k tomu ještě pocity lítosti, křivdy a strachu, nejenže nám rodič bere 40% naši podstaty, ale tyto pocity se nám z 20 – ti znásobují právě proto. Takto nabouraný člověk, jeho energeticky systém, funguje akorát na to, aby zvládl základní životní potřeby. Když chce někde zabrat, je to pro něj utrpením a život se stává pro něj opravdu složitý.

 

Komunikací o pocitech se dá tyto věci posunout do neškodné roviny, nebo se tyto věci dají najít. Dají se najít poměrně snadno, neboť když teď zažívám nějaký strach, nebo křivdu a budeme se o tom bavit, naskočí nám celá šňůra těchto pocitů. O pocitech, by se neměli bavit dvě ženy mezi sebou, nebo dva muži. Žena je emocionální, muž racionální. Zapotřebí je, dva prvky sloučit. Třeba, racionální prvek i emocionální prvek, řešili spolu. Zážitková sféra ženy, dotváří jemnost v racionálním chápaní muže. Na pocit, se vytváří dvojí pohled. U muže se vše přes nějaký vnější pocit posune. Mezi partnery se nezřídka mluví o pocitech, nebo člověk má strach, že tím odhalí své nitro a druhý to zneužije. On toho nemusí zneužít, ale my se bojíme. Tedy, staví se hned v základech. Rozhovory mezi partnery stojí na principech. Nejdřív dávej, potom ber. Neútočí na nikoho.

Začne jeden z nich…..  Představ si, dnes jsem zažil takovouto věc. Takový divný pocit jsem měla. Muž se ptá: „co to bylo“? Muž musí přijít s pobídkou, ale já musím vytvořit druhému pocit, že nemusí mít strach o tom mluvit.

Jak se jednou podaří rozvinout komunikaci o pocitech, stává se z toho nekonečný příběh, nikdy nekončící téma. Třeba odvahu, pusť se do toho.

Když se trápíme, jakýmsi způsobem věci předurčujeme, programujeme si něco a věci se odvíjejí jinak. Jsme naprogramováni, dochází k stresu, onemocníme….

 

Život je třeba brát tak, jak jde a k tomu se dá dopracovat. Snaha, úsilí jsou prvořadé. Pokud toto nemáme, nemusíme se o tom ani bavit.